Nyt on aika kulunut jumpan merkeissä, niin oman kuin koirienkin :) Koulussa tutustuttiin doboon, se vaikutti kovin mielenkiintoiselta lajilta, tosin doggikokoista palloa ei ole saatavilla :( Käytiin myös kolmen kerran jumpppakurssi Salon Koirahallilla, jumpan veti Hanna Maines. Tykkäsin kovasti, vaikka paljon olikin jo tuttuja liikkeitä. Eli kieppejä, ohjaajan ympärikiertoja, jalkojen välistä kahdeksikkoa, kumartamista ja tasapainotyynyjen päällä pyörimistä tehtiin.

Kovasti nuo jumpat ja koiran fysiikka kiinnostaa senkin takia kun molemmilla tytöillä on jalkaongelmia. Molemmat hierottiin juuri eli mitään isompia jumeja ei ollut. Mutta Doriksella on vasemmassa etutassussa jotain häikkää, siihen ei saa koskea ollenkaan, paikallistettiin ongelma varpaisiin. Nyt on lääkekuuri päällä ja seurataan miten tilanne kehittyy. Carmenilla on taas tuo takapään käyttö todella huonoa. Eli liukastelee tosi paljon, välillä portaissa kulku on kompurointia ja autoonki hyppääminen vaikeaa. Eli takapäähän tarvittais lihasta ja hallintaa!

Nämä ajatukset mielessä liityin Fenzi Dog Sport Academyn Canine Fitness -verkkokurssille! Ensimmäisellä tunnilla piti tarkkailla omia koiriaan ja niiden rakennetta, erityisesti seisonta-asennossa selän linjaa ja jalkojen asentoa ja painopistettä. Tehtiin myös 10s testi eli koiria seisotettiin 10 sekunttia ja katsottiin mitä tapahtuu. Onneksi tytöt seisoivat molemmet hienosti. Doriksella hiukan takajalat rungon alla ja pieni notko sillä on selkälinjassa, mutta jaksoi seistä. Carmen seisoi yllättävänkin ryhdikkäästi eli jalat takana ja etutassut rungon alla. Silläkin pieni notko selässä, mutta on tosiaan melko pitkäselkäinen tyttö eli sekin vaikuttaa.

Tehtiin siis illan päätteeksi jumppaa kotona. Peruslämmittelyt ensin eli kiepit, ohjaajan ympäri menot (Huom! Nämä molempiin suuntiin!) ja kumartaminen. Venyteltiin myös namin avulla kaulaa ja niskaa. Sitten Doriksen kanssa tehtiin jakkaratreeniä. Se liikkuu hyvin vasemmalle kun sitä on enempi treenattu. Oikealle liikkuu apujen kanssa ihan kivasti, mutta muuten se on selkeesti vaikeampi puoli. Tehtiin muutama toisto ja annoin koiran huilia. Nämä liikkeet rasittavat mukavasti myös koiran aivoja ;) Loppuun venyteltiin. Carmenin kanssa otettiin peruutuksia ja voi kurjuus miten huonosti tuon koiran takatassut liikkuuvat! Melkein pitäis videoida se.... Mutta muutamia onnistumisia siihen saatiin ja jospa se tästä etenee. Tehtiin myös jakkaratreeniä, Carmenilla selkeästi vaikeuksia tässä. Loppuun venyttelyt. Ja treenit jatkuu!

Paavon kanssa ollaan myös jumppailtu, mutta pääasiassa keskitytty erikoistaitojen opetteluun eli kantamista, ovien sulkemista ja avaamista jne. Ovet se paukauttaa kiinni sellaisella fiiliksellä, että ei ole hyvä idea treenata sitä yhdeksän jälkeen illalla :D

Tässäpä kuva hellyyttävästä Pavesta :)

Paavo.jpg