Kokeilenpas minäkin blogin kirjoittamista :) Toimikoon tämä ajatusten tuuletuspaikkana, ihmiset ei jaksa loputtomiin kuunnella mun "koirajuttujani", pääsenpähän purkamaan niitä tänne ;)

Olen siis pian 36-vuotias nainen Salosta ja minulla on kaksi tanskandoggia <3 Doris on 6-vuotias harlekiinityttö ja Carmen 3,5-vuotias keltainen tyttö. Koiruudet on toki samaa rotua, mutta kovin erilaiset koulutettavuudeltaa ja temperamenteiltaan. Peruskoulutusjuttuja olen aina niitten kanssa touhunnut, se kai on pakollistakin hallittavuuden kannalta kun ovat niin isoja. Doriksen kanssa innostuin sitten kolmisen vuotta sitten toko -kurssille ja siitä se innostus sitten lähti. Kaksi kurssia (yhteensä siis 12 kertaa) myöhemmin Doris oli parantanut huomattavasti taitojaan, samoin minä kouluttajana. Olen kuitenkin suht eläväinen tapaus (ja niin on koirakin) niin tulimme siihen tulokseen, että toko taitaa olla meille liian vakava laji. Samalla kouluttajalla oli sitten rally-toko -kursseja tarjolla ja siihen lajiin hurahdettiin ihan täysin!

Reilu vuosi sitten Doris alkoi ontumaan takajalkaansa selkeästi ja lääkärissä selvisi karu kohtalo, paha nivelrikkohan siellä oli, oikeassa polvessa :( Onneksi rally pysyi sallittujen asioiden listalla, toki hyppyä ja putkea tehdään harvemmin. Doriksen sairasloman aikana otin sitten kursseille mukaan Carmenin, jonka kanssa ei oltu juuri perusjuttuja enempään tehty ( "Ei Carmen, ei saa seisoa olkkarin pöydällä!!!!"). Carmen vaikuttaa hitaalta ja rauhalliselta ja ehkä hiukan tyhmältä (Anteeksi Carmen!) ja varottelinkin kouluttajaani ettei treenaamisesta Carmenin kanssa varmaan oikein mitään tule.... Nooh, väärässä olin ja sain kouluttajaltakin palautetta siitä ettei koirassa mitään vikaa ole, omistajan asenteessa sitäkin enemmän..... Mutta onni siis onnettomuudessa, saatiin Carmeninkin potentiaali esille :) Todella erilainen se on kouluttaa kuin Doris, se miettii ja kulkee rauhallisesti, mutta koko ajan häntä heiluu ja fiilis on hyvä. Hyvää siinä on se, että se tosiaan malttaa tehdä asiat loppuu ja kun se ne oppii niin toistaa hyvin. Doris ei aina malta :D

Nyt ollaan siinä tilanteessa, että molemmilla tytöillä on rallyn alo -luokka suoritettuna ja yhdet mölli-avot on kokeiltu molempien kanssa. Pienellä treenitauolla olemme sään ja pimeyden takia, odottelemme koirakerhomme uutta hallia valmistuvaksi ;)

Doriksen kanssa käytiin nyt syksyllä myös kaksi kurssia koiratanssia, se on ihan superhauskaa!! Meille enempikin semmosta hömpöttelyä, mut toisaalta ohjelma alkais olee valmis, et josko sitä jossain kohtaa uskaltautuis kisoihinkin ;) Carmenin kanssa ollaan nyt naksutinkoulutuskurssilla. Jälleen kerran tuo koira on yllättänyt mut ihan täysin!!! Väitin taas ettei se tykkää tarjota mitään, ei muka tajua. Mut olin taas väärässä, yhden treenikerran jälkeen tuo koira tarjoo mulle kaikkee mahollista kun kotona treenataan :)

Itsellä on hirvee into päällä oppia ja tehä uusia juttuja, kun vaan malttais sitten keskittyä tekemään harjoitukset huolellisesti. Tosin tieto lisää tuskaa, mitä enemmän opin, sitä paremmin näkee missä on menny pieleen.... onneks koirat on joustavia ja oppivat uudet tavat suht nopeesti :)