Vihdoinkin ne siis alkoi, opinnot Axxell Brusabyssa :) Linjana eläintenhoitaja ja erikoistumisena eläintenkoulutus :) Tällä viikolla oli vain perusinfoa pari päivää, kierreltiin paikkoja ja tutustuttiin toisiimme. Paikkahan on tuttu tuon avustajakoiratoiminnan takia, mutta ihmiset suurimmaksi osaksi uusia. Kivan oloista ja hyvin innokasta porukkaa :)

Paavokin pääsi taas siis kouluun, se kulkee mun mukana sinne päiväksi aina oppiin eli koulun opettajat kouluttaa sitä ja kattoo et mihin päin ollaan menossa. Mä saan sitten myös palautetta eli mihin pitää kiinnittää koiran ohjauksessa huomiota.

Tän viikon kotiläksyt oli kiinnittää huomiota koiran "steppaamiseen" eli kun se istuu niin ei oikein malta olla paikoillaan :D Eli esimerkiksi teitä ylittäessä on turvallisuudenkin kannalta tärkeää että kun koira istuu niin se pysyy myös paikoillaan. Tätä on tehty eilinen ja tää päivä eli tamppailen tuolla koiran kanssa, pysähdyn, koira istuu ja sitten mä katselen ympärilleni reilusti ja jos koira pysyy paikoillaan niin kehut ja matka jatkuu. Saan kyllä pian paikallisen kylähullun maineen kun käyttäydyn omituisesti :D Paavo on suoriutunu näistä oikein hienosti, ei steppaa :)

Palkkaukseen on kans kiinnitettävä huomiota eli on alkanut tulemaan käsille eli ennakoi palkan tuloa ja haukkoo käsiä. Nyt palkkaan taas maahan sen, paitsi tiukoissa ohitustilanteissa ja juurikin tuossa istumisessa. Tämäkin on ollut nyt ok.

Myös omaan toimintaan on kiinnitettävä enemmän huomiota eli kun koira tekee oikein, naksaus/hyvä, sitten vasta käsi taskuun ja koiralle palkka. Ja tarkemmat palkkaukset muutenkin, koiran pitää olla oikeassa paikassa seuraamisessa jne.

Paavolla oli myös liian pitkäksi päässeet kynnet, tämä on ongelma myös omilla koirilla :( Eli en yksinkertaisesti muista aina niitä leikata. Nyt otetaan selkeästi yksi päivä jolloin suoritetaan koiranhuolto :) Tämä ois pitänyt ottaa jo aikaisemmin, mutta parempi kai myöhään kun ei milloinkaan. Samalla se on Paavolle rauhoittumishetki :)

Tämä avustajakoiran kanssa eläminen on siitä hauskaa, että koko ajan on mahdollisuuksia kouluttaa koiraa esimerkiksi sietämään häiriötä jne. Aamulenkillä näin kouluporukan pelaavan jalkapalloa, mentiin siis siihen kentän laidalle tekemään perusseuraamista ja katsekontaktia, hyvin sujui. Samalla tavalla hoidettiin tietyömaa ja tarhan retkiporukka :) Mahtavia häiriötreenimahdollisuuksia! Kotona tehtiin vielä treeniä imurin kanssa eli Paavo hiukan pelkää imuria. Tein niin, että otin makupalat mukaan ja ensin nakkelin niitä tuohon maahan imurin ympärille, siitä sitten hiukan heiluttelin imuria ja lopuksi laitoin sen päälle. Ja hirveesti koiralle palkkaa kun pysyi messissä. Sitten imuroidessa kun koira tuli katsomaan niin palkkaa koiralle. Doriskin alkoi innoissaan seuraamaan mun imurointia kun huomasi et siitähän saa namia. Eli tästä se lähtee.

Koulusta saatiin kotitehtäväksi lukea eläintalon- ja lypsykoneen ohjekirja eli taidanpa mennä nyt niiden pariin :D Ne on vielä ruotsin kielellä eli haastetta piisaa...