Tällä viikolla päästiin koulussa tutustumaan hajutyöskentelyyn omien koirien kanssa. Mukaan otin välillä Carmenin, se on rauhallisempi tekijä ja luulen että tämä saattaisi muutenkin sopia sille hyvin aktivoinniksi.

Carmen on opetettu naksuttimeen eli koulutus aloitettiin suoraan opeteltavan hajun haistelusta. Meillä siis hajuna normaali tee. Teepussi purkkiin ja koira haistelemaan. Carmen on myös tottunut nenäkosketukseen kosketuskepin kanssa eli tavallaan homman tekniikka tuttu. Tehtiin kolme lyhyttä noin viiden toiston sarjaa niin, että itse pitelin purkkia kädessä. Koira haisteli ihan hyvin, muutamia selkeitä pelkkiä nenäkosketuksiakin tuli. Palkan suunta oli suoraan purkin päältä eli vielä vahvistusta siihen et purkki ja haju on SE juttu. Purkki piti viedä Carmenin ulottuvilta pois palkan syönnin ajaksi kun se mussutti sitä niin kovin :D Eilen tehtiin kolme tämmöistä kolmen settiä haisteluita.

Tänään jatkettiin. Otin muistin virkistämiseksi yhden setin eiliseen tapaan ja sitten kaksi settiä niin, että purkki oli koulun "hajuerottelupöydällä". Tässäkin muutama selkeä nenäkosketus ja muutama kunnon nuuskaus :) 

Koiraa en pöydälle laittanut (niinkuin muut tekivät), sinne nouseminen oli Carmenille hiukan jännittävää ja jopa hiukan hankalaakin eli työskenneltiin seuraavaksi lattialla. Laitoin hajupurkin sellaisen isomman purkin sisälle ja siinä sitten kolme kertaa viiden toiston treeni. Meni hienosti, Carmen jaksoi hyvin tehdä töitä, ei haahuillut vaan keskittyi hienosti!! Muutaman kerran kun en nenäkosketuksesta palkannut niin tarjosi hiukan tassukosketusta, mutta palasi onneksi nenätyöskentelyyn nopeasti.

Oli kyl kivaa opetella uutta juttua!! Mun ja koiran :) Ostin jo muutaman hajuerottelupurkin Tigerista (maustesirotin) ja mies lupasi askarrella mulla sellaisen telineen missä ne sais pysymään pystyssä. Eli pian saadaan treenata kotonakin :)

Tässä vielä kuva tomerasta Carmenista koulun kellarissa ennen haistelujen alkua :)

11002600_10153046969061702_7821182709204