Tänään käytiin kisailemassa kauniissa Hangossa. Meillä on Doriksen kanssa avo-luokasta kaksi virallista tulosta eli sitä viimeistä lähdettiin tavoittelemaan. Fiilikset ei superkorkeella olleet, koira on ollut vahvasti valeraskaana ja treeneissä etsinyt lähinnä pesäntekopaikkaa.... Muutenkin tuntui ettei sellaista normaalia "yhteyttä" koiraan ole ollut muutamaan päivään. Noh, sehän näkyi sitten kisakentällä.

Tehtiin tosiaan meijän "uran" kamalin suoritus! Vappu Alatalo kehottaa etsimään suorituksesta aina jotain hyvääkin, mutta tästä ei nyt oikein hyvällä tahdollakaan mitään löydy. Kolmestatoista tehtävästä tehtiin yksi täysin oikein. Huoh.

Alotettiin pyörähdyksen uusimisella, se onneksi onnistui, ohjaajavirhe kuitenkin, oisinko liian isoja apuja käyttänyt. Pujottelusta -3 tvä, ei tietoa mistä tuli, kai perushaahuilusta. Istu, seiso, kierrä koiran ympäri meni jotenkuten, miinukset vinoudesta. 270 vasempaan vino. Sitten tulikin se radan AINOA oikein suoritettu tehtävä eli istu, eteen, vasemmalta sivulle, istu. Jes! Eli ei vinouksia tästä. Houkutukselle karkas kaks kertaa. Liikkeestä maahan meni istumiseksi. Spiraali oikealle huonolla seuraamisella. Jopa käännös vasemmalle oli vino. Eteen ja 1,2,3 askelta peruuttaen sujui jotenkuten, lopuksi -3 ohjaajavirhe kun lähdin liian aikaisin etenemään eli ei ollut sitä rintamasuuntaa.... Istu, käännös vasemmalle, istu on ollut meijän hyvä liike eli normisti sujunut, nyt koira kuitenkin istui jo siihen loppuasentoon eli 90 astetta vinoon. 360 astetta oikealle kontrollin puutetta ja viimeisenä istumisen kiertäminen, tässä tuli tupla istuminen sen lisäksi että koira istui missä sattui. Maaliin päästiin ongelmitta. Yhteensä siis 63 virhepistettä!!!!!

Kyl meinas pää hajota. Yleensä Doris on ollut enemmänkin sellainen riehakas ja tehnyt hommansa iloisesta vaikkakin hiukan huolimattomasti. Mutta nyt oli niin outo meininki, se katseli koko ajan yleisöön ja ympärilleen, ihan niinkuin ois ettiny pakoreittiä tai jtn. Se myös toistuvasti istui selkä minuun päin eli eri suuntaan vinoon kuin yleensä. Eniten siis ihmetytti tuo koiran asenne :( Yleensä voi siis sanoa, että koiralla oli etes hauskaa, mutta nyt ei ollu silläkään :(

Ollaan tässä kesän aikana treenattu tuota seuraamista ja katsekontaktia todella paljon. Oon lenkeillä palkannut sitä sen spontaaneistä kontaktin ottamisista, ja on tehty seuraamisharjoituksia. Oon myös nyt selkeästi vapauttanut sen kun treeni on ohi. Eli tämän päiväinen suoritus oli siihenkin nähden melkoisen outo. Treenilista on loputon, enkä nyt etes tiijä mistä alottaisin/jatkaisin. Oli myös melkoinen "hanskat tiskiin"-fiilis, mutta sisuunnuin ja päätin et kokeillaan vielä. Jos tämä toistuu niin sit loppuu kisaaminen Doriksen kanssa.

Kotona kävin Carmenin ja Paavon kanssa metsässä lenkillä, koirat sai juosta ja mä sain selvitellä ajatuksia.  Eilenkin käytiin doggikokoonpanolla metsäilemässä, tässä muutama kuva :)

m2-normal.jpg

m4-normal.jpg